המתמחים שלא שינו דבר
ברכות על סופו של תהליך. דבר אחד צורם. האוצר ניצח בכך שהמשיך לכפות עבודה של משא ומתן בחשכה. שיטה זו מעניקה יתרון לאוצר וגורמת לכל וועד יציג כאב ראש אדיר ומשברים ברגע אישור ההסכם.
ארגונים יציגים חייבים לעבור לעבודה שקופה, עם עדכונים מחדר המשא ומתן, ודמוקרטיה ישירה באור השמש. עבודה בצורה כזו יכולה רק להועיל לעובדים שיכולים להגיע להישגים אל מול התנגדות של העובדים שלהם לפני חתימה על ההסכם. המתמחים המייצגים פספסו בגדול וחבל. למרות זאת, הגיע הזמן להכיר בהסכם כדבר גמור ולהתחיל לעבוד לפיקוח ובדיקת כל הסעיפים שנחתמו בקריצת עין. אלף תקנים חדשים? מאיפה? שש תורנויות? פחחחחח. אצלנו חמישה מטופלים בשעה, ימי השתלמות והקטנת הנורמות. כל הפרת הסכם וכאלה יהיו רבות תהווה עילה להפרת השקט התעשייתי. עכשיו נותר רק לראות מה יהיה. בשורה גדולה לחולים אין כאן כי החסר ברופאים, שורש הבעייה במערכת הולך רק לגדול בעשור הקרוב. שנהייה בריאים יפים ועשירים.
נראה לי שהגהינום ייקפא לפני שפקידי האוצר יסכימו למו"מ באור, לפעמים צריך לדעת להסתפק בהסכם טוב… או לפחות טוב מהקודם.
תגובה מאת: דוד כפרי | פורסם ביום: 7 בדצמבר 2011 | בשעה: 3:23
אין לי את הכלים לדעת האם ההסכם הזה הוא טוב משמעותית מקודמו (תפרשן לי היום בערב?)
אבל מבחינת דמוקרטיזציה, יש כאן שיפור משמעותי – גם אם הוא לא הכל. העובדה שההסכם הובא להצבעה דמוקרטית של העובדים היא שיפור משמעותי לעומת הנוהל המקובל, של היו"ר חותם ושכולם יקפצו.
תגובה מאת: נדב פרץ-וייסוידובסקי | פורסם ביום: 7 בדצמבר 2011 | בשעה: 8:33
כן, הבעיה היא שברוב המקומות לפי הבנתי לא קיבלו את ההסכם לפני ההצבעה אלא הצביעו על "עקרונות". אם יש לקח אחד מהמאבק שלנו ומזה של העובדים הסוציאלים, ארגון עובדים יציג חייב לעבוד היום הרבה יותר כדמוקרטיה ישירה מאשר כדמוקרטיה יצוגית.
דרך אגב – אני מניח שגם המדינה תלך לשם בהמשך. ברור שדמוקרטיה ייצוגית היא שיטה בעייתית ביותר ולראיה כל החוקים שמתפזרים להם לאחרונה ולא ברור את מי הנבחרים מייצגים… אולי את עצמם? (לכאורה).
תגובה מאת: assi | פורסם ביום: 7 בדצמבר 2011 | בשעה: 8:37